• Call : 00421 36 751 1130
16márc
2016
0

Keyboardos tehetségek

Immár második alkalommal mérhették össze tudásukat a Liszt Ferenc Művészeti Alapiskolában a keyboard szak tanulói. Az eseményt Kurina József DiS.art., a keyboard tanszak vezetője szervezte és vezette. A szervezésben segítségére voltak kollégái a keyboard osztályokból: Mgr. Cucor Éva és Mgr. Bartman Stella DiS.art.
A zsűri tagjai ezúttal Mgr. Baranovics Róbert, az iskola igazgatója, valamint Dagmar Járková DiS.art. és Mgr. Molnár Yvett tanárok voltak.  
A versenybe 14 diák kapcsolódott be három osztályból, akik két kategóriában versenyeztek. Az I. kategóriában az előkészítős, 1. és 2. osztályosok, a II. kategóriában pedig a 3. és 4. osztályosok. A verseny nagyon jó hangulatban zajlott, elhangzottak musical, latin – amerikai, country és bárzenék, de hallható volt disco és mulatós zene is.  

Az I. kategória díjazottjainak rangsora: 1. díj: Bebiák László (J.K. DiS.art.)
                                                         2. díj Tóth Dominik (J.K. DiS.art.)
                                                         3. díj Szajkó Máté ( Mgr.S.B DiS.art.)

A II. kategória győztesei:1.díj + Laureát: Baraňovič Gabriella ( Mgr.S.B DiS.art.)                                        2.díj: Kurc Kevin (J.K DiS.art)
                                     3.díj: Leskó Norbert (J.K DiS.art.) és Vikukel Benedek Noel (Mgr. E.C)

Az elért eredményekhez gratulálunk és sok sikert kívánunk a további szereplésekhez!
 
A verseny egy kihívás és motiváció a  gyakorlásra, valamint a diákok teljesebb képet kaphattak arról, hogy  a hangszeres játék melyik területén kell még fejlődniük. Iskolánkban a keyboard nagy népszerűségnek örvend, mivel egy nagyon színes és kreativitást fejlesztő hangszer, amelyen keresztül rengeteg hangszínnel és ritmussal lehet megismerkedni. Bízunk benne, hogy a verseny sokak érdeklődését felkelti a hangszeren való tanuláshoz.